Azt már tudjuk, hogy mi okozza a visszérbetegségek kialakulását, illetve, hogy többféle modern műtéti kezelés is elérhető a visszeres panaszok megszűntetésére. Most azonban nézzük, hogy melyek azok a gyógynövények, amelyek segítségünkre lehetnek, ha visszeres panaszok enyhítésére házi gyógymódokat keresünk

Előzetesen viszont továbbra is fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a házi praktikák, életmódbeli tippek nem jelentenek megoldást a visszérbetegségre! Csupán segítenek a megelőzésében, a visszeres panaszok enyhítésében vagy a már kialakult visszértágulat továbbromlásának elkerülésében.

A gyógynövények ereje visszeres panaszokra

A különböző gyógynövények jótékony hatással lehetnek a visszeres panaszok enyhítésére. Egyes fajták gyulladáscsökkentők, mások erősítik a vénákat. Akadnak azonban olyanok is, amelyek a vér alvadékonyságát csökkentve akadályozzák meg a vérrögök kialakulását.

házi gyógymód visszérbetegségre

Szúrós csodabogyó

Ez a kevésbé ismert, piros bogyós növény kiválóan alkalmazható kenőcs formájában vagy szájon át bevéve is. Szűkíti a hajszálereket, erősíti az érfalakat, valamint fokozza a vénák rugalmasságát, amely pozitívan hat a vár áramlására.

Orvosi somkóró

Flavonoid tartalma miatt véralvadásgátló, ödémacsökkentő és gyulladáscsökkentő hatású, valamint csökkenti a vérrögképződést is. Szájon át alkalmazva azonban könnyedén túladagolható, így érdemesebb külsőleg használni. Kumarin tartalmuk miatt vadgesztenye készítménnyel együtt használva különös figyelmet kell fordítanunk az alkalmazni kívánt mennyiségekre.

házi gyógymód visszeres panaszokra
házi gyógymód visszérre

Körömvirág

A hazánkban is elterjedt növényt kenőcs formájában érdemes alkalmazni, rendszeres használatának köszönhetően javul a bőr vérellátása, emellett hámosító, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő hatással bír, amely igazi megmentője lehet a visszeres panaszoknak.

Varázsmogyoró

Magas tannin tartalmának köszönhetően érösszehúzó hatással bír, ráadásul nem csak krém, de kapszula formájában is alkalmazható. A benne lévő vegyületeknek köszönhetően visszaadják a vénák falának rugalmasságát, enyhítik a vénatágulatot és az ezzel kapcsolatos fájdalmat is.

házi gyógymód visszérbetegségre

+1: A visszérbetegség doktora – Vadgesztenye

A vadgesztenyében található eszcin hatóanyag megakadályozza a vérrögképződést, a vénás visszaáramlást, ezek mellett pedig erősíti az érfalakat, valamint gyulladáscsökkentő hatású. A magból előállított készítmények egyaránt használhatók trombózis vagy értágulat okozta ödéma és lábszárfekély enyhítésére is. Nem csak a mag, de a gesztenyefa kérge is hasznosítható, hiszen a benne lévő eszkulin csökkenti a hajszálerek áteresztőképességét és növeli azok ellenállását.

Ön is visszérbetegséggel küzd? Lépjen velünk kapcsolatba, kérjen konzultációs időpontot!

További hasznos tartalmakért kövesse be Facebook oldalunkat!