ÚJDONSÁG!
PÓKHÁLÓVÉNA, SEPRŰVÉNA? RÁDIFREKVENCIÁS KEZELÉS SZOLNOKON!

Szolnoki rendelőnkben is elérhetővé vált  az F Care Systems EVRF® rádiófrekvenciás készülék. A Belgiumban gyártott eszköz hazájában és Nagy-Britanniában a kis és hajszálerek kezelésében évek óta standardnak számít. Kiemelten ajánlják seprűvénák, pókhálóvénák, telenagiectasiák, vörös foltok és arcon elhelyezkedő hajszálértágulatok kezelésére.

A pókhálóvéna, seprűvéna, telenagiectasia, rosacea kezelése a radiófrekvenciás (RF) kezelés esetében a termokoaguláció elvén alapul. A vékony tűn keresztül alkalmazott nagyfrekvenciájú rezgés által kiváltott hőhatás roncsolja a kapilláris erek falát és azok tartalmát is. A kezelt érfal összezáródik, a benne lévő vér hirtelen megalvad, sejtjei szétesnek. A termokoaguláció pontosan ellenőrzött és irányított energiát használ, amely csak a célszövetre van hatással, de megvédi az azt körülvevő szöveteket. A beavatkozás után így nem tapasztalható égés, bőrelhalás vagy pigmentáció. Az eredmény már 24-48 óra múlva jól látható. A készülék kifejlesztése során végzett klinikai vizsgálat 90% feletti hatékonyságot igazolt, mely kiemelkedően magas a kis átmérőjű erek kezelésében.

Az eljárás szinte fájdalommentes, érzéstelenítést nem igényel és bármely testrészen elvégezhető, beleértve az arcot, a térd és boka környékét. A rádiófrekvenciás (RF) kezelés kiemelkedően hatásos az arcon található érelváltozások (leggyakrabban “borvirág”: rosacea) kezelésére. Bármely bőrtípushoz használható, az erek alakja és színe is lényegtelen. A készülékkel lehetőség van a 0,3 mm-nél kisebb átmérőjű erek kezelésére is. A kezelés során szövődmény, mellékhatás nincs, egy kezelés alatt akár 40-50 cm-es érszakasz is kezelhető.

A kezelés után néhány napig az esetek egy részében bőrvörösség, piros folt alakulhat ki, érzékeny bőr esetén néhány órára kis hólyagok jelenhetnek meg. Ezek kezelés nélkül nyomtalanul elmúlnak. A kezelt területen mikrohegek képződhetnek (kis horzsolásszerű pontok formájában). Ezek fokozatosan elhalványodnak, majd 4-12 hét alatt nyomtalanul eltűnnek. Heg, pigmentáció nem alakul ki. A kezelt ér vonatkozásában az eddigi irodalmi adatok alapján ugyan végleges eredmény jön létre, de a kiváltó ok további fennállása esetén, illetve az előírt megelőzés hiányában újabb hajszálvénák alakulhatnak ki.

A kezelés ellenjavallt nikkel-allergia, terhesség, pacemaker viselése, fertőző bőrbetegségek jelenléte esetén. Mellékhatása gyakorlatilag nincs! Fontos  a seprűvéna újbóli kialakulásának megelőzése, melyben szerepet játszhatnak a hormonális hatások (terhesség), túlsúly, napozás vagy szolárium, hőhatás (pl. szauna), szorító ruhadarabok rendszeres viselése, fizikai trauma (pl. durva masszázs, vákuum, ütődések), több óráig tartó álló vagy ülő helyzet.

Termokoaguláció

A visszerek kezelése termokoaguláció elvén alapul, melynek lényege, hogy a kibocsátott hőenergia felmelegíti az ereket és azok elzáródnak. A generátor által termelt energia egy ultra-finom tű segítségével jut a kezelni kívánt hajszálérbe. A speciális eszköz nikkelből készül. Különlegessége, hogy a szigetelő köpenynek köszönhetően csak a hegye melegszik fel, így a bőr nem sérül a kezelés során. Így az energia egy zárt szigetelt rendszeren halad. A kezelés során a mikrohullámokat tűszúrásokkal juttatjuk be a kezelendő erekbe, a tűszúrások egymástól 2-4 mm-re helyezkednek el. A speciális kialakításnak köszönhetően a bőr nem ég meg és nem pigmentálódik a kezelés során. A vénák falában található fehérjék a hőmérsékletnövekedés hatására megszilárdulnak, az ér pedig elzáródik és eltűnik.

Transzkután kezelés (max. 1 mm-es erek)

A rendkívül hegyes tűheggyel annyira precízen használható, hogy ez által a kezelés szinte teljesen fájdalommentes. A megjelenő foltok nagyon halványak, és pár napon belül nyomtalanul eltűnnek.

AZ EVRF előnyei

  • Nem szükséges kompresszió a kezelést követően.
  • Nincs pigmentáció, nincs égés okozta seb.
  • Nyáron is elvégezhető.
  • Szinte fájdalommentes.
  • Bármely testrészen alkalmazható.