A visszeresség napjainkban már népbetegségnek számít. Több típusa is van, számos kellemetlen panaszt okozhat, illetve kortól és nemtől függetlenül előfordulhat.  A visszérbetegség kezelése tehát mindenki számára fontos lehet, legyen szó nőről vagy férfiről, esetleg idősről vagy fiatalról.

Visszeres láb

A kezeletlen visszérbetegség szövődményei

A kezeletlen visszerek esztétikai problémákat okoznak. Abba azonban sokan nem is gondolnak bele, hogy milyen egészségügyi szövődmények kialakulásához vezethetnek.

  • Lábdagadás: A pangó vér a lábak duzzanatához vezethet, ami fájdalmat, nehézségérzetet okozhat. Emellett pedig a mozgást is megnehezítheti.
  • Bőrgyulladás: A visszér érintett területén krónikus viszketés, gyulladás, ekcéma alakulhat ki, ami súlyos kellemetlenséget okozhat.
  • Trombózis: A visszerekben vérrögök képződhetnek, amelyek elzárhatják a véna lumenét. Ez súlyos egészségügyi kockázatot jelent, trombózis esetén azonnali orvosi beavatkozásra van szükség.
  • Visszérfekély: A lábszáron nehezen gyógyuló sebek alakulhatnak ki, amelyek krónikussá válhatnak, fertőzéshez vezethetnek, és jelentősen ronthatják az életminőséget.
  • Életminőség romlása: A visszérbetegség tünetei; a fájdalom, viszketés, duzzanat, fekélyek jelentősen ronthatják az életminőséget, megnehezíthetik a mindennapi tevékenységeket, a munkavégzést, a sportolást, a pihenést.
Visszérbetegség kezelése

A súlyos betegségek megelőzhetők, azonban ehhez a panaszok időben történő diagnosztizálására és a visszérbetegség kezelésére van szükség.

A visszérbetegség kezelése

Bár a visszérbetegség kezelése nagyon fontos, nem minden opció alkalmas a visszerek különböző típusainak gyógyítására. A piacon rengeteg természetes hatóanyag közül választhatunk, legyen szó gyógynövényes kenőcsökről vagy vitaminokról. Ezek a készítmények azonban a visszérbetegség kezelése szempontjából már hatástalannak bizonyulnak, így inkább megelőzés céljából alkalmazzuk őket. Amennyiben mindenáron szeretnénk eltüntetni a visszerek jeleit vagy megszüntetni a panaszokat, érdemes lehet modern eljárások után kutatnunk.

A modern visszérműtétek egyre népszerűbb beavatkozások, hiszen a hagyományos eljárásokkal ellentétben a felépülési idő sokkal gyorsabb. Emellett a műtét utáni nyomok is enyhébbek, gyakran egyáltalán nem látszanak.

Visszérbetegség kezelése modern megoldásokkal

A visszérbetegségek kezelése még sosem volt ilyen gyors és hatékony. Amennyiben Ön is visszeres panaszokkal küzd, mielőbb keressen fel egy érsebész szakorvost. Hiszen a visszérbetegség kezelése megelőzheti a további, súlyos szövődmények kialakulását.

Ha szeretne minden héten legújabb tartalmainkról olvasni, kövesse be Facebook oldalunkat!