A visszérbetegségeknek több típusa is van,  amelyek nem csak esztétikai, de egészségügyi problémákat is okozhatnak, éppen ezért nagyon fontos, hogy ismerje az ezzel járó tüneteket, így időben fordulhat érsebész szakorvoshoz.

Visszeres tünetek, amelyekkel érdemes érsebészhez fordulnia!

A kezdődő visszérbetegség első jelei lehetnek, ha a nap végére kissé felduzzad a lábfej, nehezebbé válnak a végtagok. Az egyre súlyosbodó tünetek a mindennapokban is kellemetlenséget okozhatnak, ezért, ha az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja, mielőbb forduljon érsebész szakorvoshoz!

  • nyugalmi állapotban jelentkező végtagfájdalom
  • lábizomerő gyengülés
  • lábviszketés, ödéma
  • görcsös, bizsergő érzés
  • elszíneződött bőr
  • végtag sebesedés
Visszeres tünetek, amelyekkel érdemes érsebészhez fordulnia!

Habár a betegség kialakulásáért leginkább a genetika a felelős és nagyobb arányban fordul elő nőknél, mint a férfiak körében, vannak olyan apró dolgok, amelyekkel csökkenthető a betegség kialakulásának kockázata.

Tippek a megelőzésért

Korábban már írtunk arról, hogy milyen fontos a tudatos táplálkozás és a megfelelő mozgás kiválasztása a visszeres betegségek megelőzéséért és a panaszok csökkentéséért. Arról viszont még nem esett szó, hogy a hűvös hónapok nem mindenki számára jelentenek enyhülést. Ilyenkor nem szívesen mozdulunk ki a meleg otthon kényelméből. Egy egészségügyi séta azonban jótékony hatással lehet a visszeres panaszok enyhítésére, épp úgy, mint a hideg-meleg váltófürdő.

Tippek a visszerek megelőzésének érdekében

Nyugodtan alkalmazhatunk külsőleg használatos készítményeket is, például balzsamokat, mégis talán a legfontosabb mind közül a szükséges C-vitamin mennyiség bevitele, mely erősíti az immunrendszert, továbbá hozzájárul az erek rugalmasságának és egészségének megőrzéséhez is.

Hogyan zajlik a vizsgálat?

Sokan nem tudják, hogyan is zajlik egy érsebészeti szakrendelés. Az első vizit alkalmával a páciens kikérdezését és az esetlegesen rendelkezésre álló korábbi orvosi leletek átnézését követően fizikális vizsgálat következik.

Ezt követően vénás ultrahangot alkalmazunk, majd amennyiben szükséges, úgy Doppler vizsgálatot vagy nyaki ultrahangot is végzünk.  Ez utóbbi vizsgálatra nyaki érszűkület gyanújának felmerülése esetén kerül sor.

A vizsgálatokat követően vérvételre és EKG vizsgálatra is szükség lehet, még a műtétet megelőzően. Végezetül a visszérbetegség típusától függően a megfelelő visszérműtét megválasztása következik.

Hogyan zajlik az érsebészeti szakrendelés

Amennyiben Ön is visszeres panaszokkal küzd, vagy szeretne többet megtudni a visszérprobléma tüneteiről és kezeléseiről, látogasson el facebook oldalunkra!