Az egészséges étkezés kulcsfontosságú testi-szellemi egészségünk megőrzése érdekében. Visszérspecialistaként elmondhatom, hogy a helyes táplálkozás visszeres megbetegedések esetén is kiemelt jelentőségű, hiszen bizonyos ételek serkentik vérkeringésünket és jó hatással vannak a vénákra is.

Jelen blogbejegyzésemben a legjobb „érbarát” ételekről adok Önöknek információt.

Tudatos táplálkozással a visszerek ellen

Zsíros húsok helyett halételek

A hal az egyik legegészségesebb étel és rendkívül jó hatással van az érrendszerre. Magas Omega 3 tartalma miatt a koleszterinszintet csökkenti, ezáltal az erek egészségét növeli. Sajnos a magyar konyhában nem kapnak elég figyelmet a halas fogások, pedig az egészséges és szép lábak érdekében érdemes lenne hetente legalább 1 alkalommal halat fogyasztani.

Fokhagyma – a legjobb gyulladáscsökkentő

A fokhagyma – a hallal ellentétben – igen népszerű a magyar konyhában. Mivel méregtelenítő hatású, így ősszel a vírusok ellen is előszeretettel fogyasztják, de a vért is tisztítja, így az érrendszer támogatása érdekében évszaktól függetlenül érdemes rendszeresen fogyasztani.

Fokhagyma – a legjobb gyulladáscsökkentő

Szőlő – maggal az egészséges lábakért

Az egészséges étkezés egyik kiváló eleme a szőlő, amely az egyik legnépszerűbb őszi gyümölcs. Szőlőfogyasztáskor a lehető legjobbat akkor teszünk lábainkkal, ha a magot is elfogyasztjuk, mivel a szőlőmag nagy mennyiségű E-vitamint és antioxidánst tartalmaz, amelyek jó hatással vannak a visszerekre, csökkentik a lábduzzanatot és javítják a vérkeringést.

Vörösbor – a láb és a lélek barátja

Ereink belső védelme érdekében a flavonoidok elengedhetetlenek, mivel segítik a vénák összehúzó képességét, csökkentik a koleszterinlerakódást a verőerekben, valamint gátolják a vérlemezkék összecsapódását és ezzel a trombózis kifejlődését. A vörösborban lévő antioxidáns hatású flavonoidok jó hatással vannak lelkünk és lábaink állapotára is, így napi 1-2 decit nyugodtan fogyaszthatunk belőle.

Zöld tea – frissítő hatású csodafegyver

A zöld teának számos jótékony hatása van. Nemcsak szellemileg frissíti az embert egy-egy nehezebb napon, de lábainkra, illetve az érhálózatra is jó hatással van. A vörösborhoz hasonlóan flavonoidokat tartalmaz, így munka közben, vagy hazaérve egy hűvös őszi estén kiváló választás és lábainknak is kedvezünk vele.

Zöld tea – frissítő hatású csodafegyver

Az egészséges étkezés a visszerek megelőzésének és kezelésének csak egy szelete. Az egészséges életmód, rendszeres sport, illetve az erek állapotának ellenőrzése elengedhetetlen.

Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzés segítségével jobban átlátják, hogy milyen ételek és italok fogyasztása javasolt visszeresség ellen.

Ne feledjék, ha megjelentek a visszeresség első tünetei minden esetben érdekes szakorvoshoz fordulni, aki segít a legjobb kezelés megtalálásában és lábai egészségének visszaállításában.

Amennyiben hasznosnak találta a bejegyzést, ossza meg barátaival, további érdekes tartalmakért kövesse Facebook oldalunkat, kérdés esetén pedig forduljon hozzánk bizalommal.