Habár a visszeres panaszok megoldására már számos modern megoldás is létezik a hagyományos eljárások mellett, azonban érdemes a megelőzésre törekedni! Természetesen a visszérbetegség kialakulása nagymértékben genetikai okokra vezethető vissza, azonban életmódbeli odafigyeléssel csökkenthető ezek kialakulási kockázata. Mutatjuk, mit tehet a megelőzés érdekében!

Fontos a rendszeres testmozgás!

A rendszeres sportolás elengedhetetlen része lábaink egészségének megőrzéséhez! A mozgás élénkíti a vérkeringést, amely természetesen kedvezően hat a vénákra. A testmozgás azonban nem csak a megelőzési szakaszban játszik nagy szerepet, hanem már egy kialakult visszérbetegség esetén is segíthet a tünetek mérséklésében.

Ideális mozgásforma lehet az úszás, gyaloglás, kerékpározás, valamint kifejezetten az erre a célra alkalmazott visszértorna. Ezek nem túl megterhelők a végtagok számára, ám mégis jótékonyan hatnak a visszérbetegség kialakulási kockázatának csökkentésére!

Középkorú baráti társaság együtt gyalogol a természetben

Szabaduljon meg a plusz kilóktól!

A súlyfelesleg sajnos negatív hatást gyakorol a vénákra. Ez egy állandó plusz terhet jelent, amely így megakadályozza a vénákat azok normális működésében. Ez idővel lábdagadáshoz, visszérbetegséghez is vezethet, amely habár hatékonyan kezelhető, azonban véglegesen nem gyógyítható.

A fentebb említett rendszeres testmozgás nem csak a visszérbetegségre és annak megelőzésére gyakorol jótékony hatást, de kiválóan segít a súlyfelesleg leadásában is! Túlsúly esetén érdemes elsősorban az úszást választani, hiszen ez esetben a mozgás a vízben történik, ahol nem helyezkedik a vénákra súly.

Időskorú hölgy az úszómedencében

Milyen ételeket fogyasszunk?

Bizony a helyes táplálkozás is fontos szerepet játszik a visszérbetegség megelőzésében! Fontos egyrészt, hogy csökkentsük a bevitt só mennyiségét, ugyanakkor növeljük a rostbevitelt. Másfelől törekedjünk minden nap azon tápanyagok bevitelére, amelyek hozzájárulnak az erek egészséges állapotának fenntartásához.

A C és E vitamin például kiválóan javítja a keringést és erősíti az érfalat. Jótékony hatása van azonban az A vitaminnak, a beta-karotinnak és a szelénnek is! Ahhoz, hogy ezekből megfelelő mennyiség kerüljön a szervezetbe, érdemes étrendet készíttetni egy szakértővel, amely követésével jó eredmények érhetők el.

Halas étel zöldségekkel tálalva

Fontosabb a kényelem a kinézetnél!

A munkába vagy a barátokkal való találkozásra szeretünk kicsit csinosabban, elegánsabban felöltözni. Érdemes azonban figyelni arra, hogy ilyenkor is megfelelő ruhadarabokat és cipőt válasszunk. Előfordulhat, hogy a rosszul választott cipő visszerek kialakulásához vezetnek. De nézzük mire is kellene ilyenkor odafigyelni, hogy elkerüljük a visszérbetegséget?

Legyen a szűk öltözék a múlté! A szoros ruhák ugyanis akadályozzák a vér megfelelő áramlását. Ehelyett válasszunk kényelmes, kevésbé feszes ruhadarabokat. A nők esetében sajnos fel kell hagyni az állandó magassarkú cipő viseléssel! Ez ugyanis rendkívül megterheli a végtagokat. Válasszunk olyan cipőt, amely kényelmes, megfelelő tartást át és nem túl magas a sarka!

Rózsaszín-ezüst, kényelmes női sportcipő

Amennyiben Ön is visszérbetegséggel küzd vagy szeretne többet megtudni a megelőzéssel, kezeléssel kapcsolatban, úgy keressen minket bizalommal! További információkért látogasson el Facebook oldalunkra!