Visszere alapvetően mindenkinek van, hiszen ezek a keringés azon erei, amelyek a vért és a keringő folyadékot visszajuttatják a szívbe a nyirokerekkel együtt. Tulajdonképpen ezért hívják visszérnek, mert a vért visszafelé szállítja. A köznyelvben visszeres láb vagy visszérbetegségként ismert problémáról akkor beszélünk, amikor a visszér abnormális módon kitágul, kanyarulatossá válik.

Visszeres láb

Miért fontos a visszeres láb kezelése?

A visszeres láb kezelése elengedhetetlen, különben előbb vagy utóbb akár súlyos szövődményekhez is vezethet! Mutatjuk melyek lehetnek ezek:

Vérrögök

A kitágult vénák növelhetik a vérrögképződés kockázatát, különösen a láb mélyvénáiban. Ha egy vérrög felszabadul és a tüdőbe kerül, az életveszélyes állapotot okozhat, ezt tüdőembóliának nevezzük.

Fekélyek a kezeletlen visszeres láb esetén

A kezeletlen visszértágulat bőrelváltozásokat és gyulladásokat okozhat, amely vénás fekélyek kialakulásához vezethet. Ezek nyílt sebek, amelyek fájdalmasak és általában nagyon hosszú gyógyulási időt igényelnek.

Krónikus vénás elégtelenség

Erről az állapotról akkor beszélünk, amikor a vénákban lévő billentyűk súlyosan megsérülnek. Ennek következtében a vér összegyűlik a lábakban és megnő a duzzanat, valamint a bőrelváltozások és a fekélyek kockázata.

Visszeres láb = Csökkent életminőség

A visszeres láb sok esetben kellemetlen érzést, fájdalmat és elnehezülést okozhat a lábakban. Ez megzavarhatja a napi tevékenységeket, csökkentheti a mobilitást és az életminőség romlásához vezethet.

Európai színvonalú modern visszérműtétek

A modern visszérkezelési eljárások során egy apró tűszúrásból történik az erek lezárása. Minden esetben csak minimális a műtéti fájdalom, illetve altatást sem igényelnek. További előnyük, hogy minimális a műtéti megterhelés és a lehetséges szövődmények előfordulási aránya is alacsony.

Modern megoldás visszérbetegségre

Lézeres visszérműtét

Ez a megoldás az egyik legtöbbet alkalmazott műtéti eljárás! Akár a fő vénatörzsek, a nagyobb véna oldalágak és az összekötő visszerek kezelésére is alkalmas. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, a kezelt ér pedig a lézer hőhatására elzáródik.

Rádiófrekvenciás visszérműtét

Ebben az esetben is csupán helyi érzéstelenítésre van szükség. További hasonlóság a lézeres visszérműtéthez képest, hogy ez az eljárás is hőhatáson alapszik. Ez azt jelenti, hogy a rádiófrekvenciás energia hatására záródik el a kezelt ér, amely ezt követően hegesedni kezd, majd lassan felszívódik.

Ragasztásos visszérműtét

Ennek a modern visszérműtétnek a legfőbb előnye, hogy a szervezetet egyáltalán nem terheli meg. Így idősebb korban vagy akár súlyosabb társbetegségek esetén is alkalmazható. A beavatkozás egy apró tűszúrásból történik, amely során a tágult visszeret ragasztóval zárjuk le.

Visszérprobléma

Fontos, hogy ha Önnek is visszeres a lába, akkor már az első tünetek vagy panaszok észlelése esetén keressen fel szakorvost! A betegség súlyosságától és típusától függően határozzuk meg minden esetben a megfelelő műtéti eljárást. Célunk, hogy a személyre szabott kezelések által a lehető leghatékonyabb gyógyulást érjük el!

Ha Önnek hasonló problémája van, de eddig hezitált a megoldáson, akkor ne halogassa tovább, jelentkezzen be konzultációra!

További tartalmakért látogasson el Facebook oldalunkra!