Habár a cipőválasztás minden esetben lényeges, egyes szakmák esetén – ahol az állómunka van előtérben – különösen fontos, hogy amiben az egész napot tölti a visszérproblémás beteg biztosan megfelelő legyen. Ilyen szakmák tipikusan a szakácsok, pincérek, fodrászok, bolti eladók. Ennek ellenére jelen bejegyzésünket mindenkinek érdemes elolvasni, hiszen cipőt a nap nagy részében mindenki visel, így lényeges, hogy megfelelően legyen kiválasztva a láb egészségének szempontjából is.

A következőkben a legfontosabb cipőválasztási szempontokat osztjuk meg Önökkel.

Cipőválasztási kisokos visszeres panaszokkal rendelkezőknek

Jól szellőző cipő

Habár kevesen gondolnak rá, nemcsak nyáron fontos erre figyelni. A meleg, túlzottan szoros cipő rontja a vérkeringést, így cipőválasztás során erre is érdemes ügyelni.

Kerüljük a magassarkút

A magas-sarkú cipők esetében a legnagyobb probléma, hogy nem működik megfelelően az izompumpa, így további károkat okozhat a visszerek tekintetében. Éppen ezért javasoljuk, hogy maximum 3-4 centiméter magas cipőket hordjon, aki visszérproblémákkal küzd. Tudjuk, hogy a hölgyek előszeretettel vesznek fel ennél magasabb cipőket is, azonban a láb egészsége ezt nem köszöni meg, így érdemes betartani ezen pontot.

A túl szűk cipő nem kényelmes

Elsősorban a hölgyek szeretik a szűk, hosszított orrú cipőket. Ezek azonban – amellett, hogy nem kényelmesek – nemcsak a visszereket, de a bütyköket is előidézhetik, amelyek eltüntetése komolyabb beavatkozást igényel.

A cipő megfelelő tartása elengedhetetlen

Habár napjainkban a papucscipők, saruk nagyon divatosak, ezek nem megfelelőek, hiszen nem tartják megfelelően a bokát és a sarkat. Kisgyermekeknél különösen figyelünk erre, felnőttkorban azonban nagyon elhanyagoljuk, ami nem várt károkat is okozhat a láb egészségében.

Legyen nálunk cserecipő

Első hallásra talán furcsának tűnhet, de nem egészséges, ha egész nap egy cipőben vagyunk – akkor sem, ha az jól megválasztott, kényelmes viselet. Éppen ezért akár álló-, akár ülőmunkát végzünk, érdemes egy cserecipőt tartani a munkahelyen és beérve lecserélni utcai cipőnket. Higgyék el, lábuk és közérzetük is hálás lesz.

Természetesen ma már vannak kifejezetten visszeres lábra készített cipők is, azonban sokan ezeket drágának találják, vagy nem egyezik meg ízlésükkel. A fenti pontokat figyelembe véve azonban egy hagyományos cipő is lehet megfelelő a visszeres lábakra.

Ha a megfelelő cipő ellenére is romlik a helyzet

A visszerek ellen a leghatékonyabban a modern visszérműtétek segítségével vehetjük fel a harcot. Ezen műtétek során altatás és érzéstelenítés nélkül végezzük a beavatkozást, amelyek után heg sem látható, így a műtétet követően a pácienst semmi sem fogja emlékeztetni egykori csúfos visszereire.

Bízunk benne, hogy jelen blogbejegyzésünk segít a megfelelő lábbeli kiválasztásában visszeres panaszok esetén.

Amennyiben hasznosnak találták a bejegyzésünket, osszák meg ismerőseikkel, további érdekes tartalmakért kövessék Facebook oldalunkat, kérdés vagy probléma esetén pedig forduljanak hozzánk bizalommal.